Pozvánky

Výzva nekašlu na Tebe

Zapojte se do výzvy, nasaďte si roušku a buďme k sobě navzájem ohleduplní.

Více o výzvě a osobních zkušenostech z cest po Japonsku předseda Česko-japonské společnosti a herec Divadla Kjogen, Ondřej Hýbl: “Doprsk” máme až přes dva metry. Dřevěná maska musí další den schnout. Tolik toho do ní herec za 30 min. “namluví”. Tohle je teď třeba co možná eliminovat. Nejlépe na to fungují roušky, šátek, cokoliv. V Japonsku je letos nosil téměř každý. Výskyt sezónní chřipky oproti loňsku tam padnul na polovinu.
Nejde jen o “koronu”, důležité je teď do okolí neprskat a nekašlat ani cokoliv dalšího, co zbytečně zaměstná imunitu druhých.
Aby “roušky” u nás zafungovaly stejně jako v Japonsku, musí je nosit co nejvíce lidí. Narozdíl od Japonců na ně ale nejsme zvyklí. Cítíme se “divně”, “divně” na nás i lidé koukají. Možná každý máme ve svém okolí někoho, kdo se zakrýt si obličej zdráhá. Pojďme to co nejrychleji společně překonat. Pojďme sdílet každý na svém FB , Twitteru a kdekoliv jinde fotky v rouškách, třeba v práci, ale hlavně, pojďme všichni roušky používat. Pojďme se na to nevykašlat. Děkujeme. Divadlo kjógen.
#nekaslunatebe

Chtěli byste si vyrobit vlastní roušku, třeba i stylově vybarvenou? Na internetu najdete spoustu návodů, jeden z jednoduchých a funkčních přináší Bohdana Goliášová z projektu Tvůrci v praxi: https://www.youtube.com/watch?v=whTSnWWKqi8

Pokud nevlastníte šicí stroj, lze vyrobit jednoduchou roušku také bez šití: https://www.youtube.com/watch?v=8g0czgTTRLI

A jak se o látkovou roušku správně starat?