koncertPozvánky

Novoroční koncert 2020

I v roce kovové myši jsme si pro naše věrné členy a příznivce Česko-japonské společnosti připravili ve spolupráci s Japonským velvyslanectvím již 13. ročník Novoročního koncertu.
15. 2. 2020 od 15 hodin
Vstup je jako vždy zdarma, rezervaci předem není třeba řešit.
Ty, kteří se k nám budou chtít připojit později prosíme, aby do sálu vstoupili při potlesku a případně tak nerušili průběh hrané skladby.

Letos poprvé vyzkoušíme prostory Pražské konzervatoře a jejich moderní koncertní sál, který najdete na adrese Na Rejdišti 1 – budova se nachází přímo za Rudolfinem, vstup do sálo ze strany od Vltavy.

Rok 2020 je pro nás opravdu výjimečným, slavíme především již 100 leté výročí navázání vztahů s Japonskem. V rámci těchto oslav jsme se snažili i program Novoročního koncertu připravit co nejzajímavější.

Nejprve nás svým břitkým humorem a krásným provedením naladí dětští herci Divadla Kyogen, po jejich výkonu se vystřídajé dětské sbory Japonské školy a Českého rozhlasu.

Po přestávce budete mít možnost zaposlouchat se do tónů profesionálních hráčů. Na flétnu se představí sám velvyslanec Japonska Kaoru Shimazaki a prof. Radomír Pivoda. Violoncello rozezní Tomáš Jamník, Keishiro Mikawa a Haruka Hamada a na piano zahraje Mao Norioka.

Jistě se máte na co těšit, přejeme Vám příjemný zážitek!