akce a událostioznámeníPozvánky

Hanami 2022

Jaro se v letošním roce nechává skutečně přemlouvat a tak záplava růžových květů v Praze letos stále ještě pozvolna přichází. Česko-japonská společnost si samozřejmě nemůže nechat ujít tuto příležitost a i my plánujeme uspořádat hanami. 14.5.2022 se na Vás těšíme od 11 hodin na Hanspaulce!

První ročník v roce 2019 jsme naplánovali asi během týdne, sakury začaly kvést, počasí se na nás začalo usmívat a my jsme vyhlásili v době Velikonoc, že se sejdeme na Hanspaulce pod rozkvetlými stromy a dáme si piknik ve společnosti Miyabi. Přestože byla akce vyhlášena jen takto krátce, návštěvnost byla úspěšná a celkově se nultý ročník vyvedl velmi příjemně.

V následujícím roce jsme začali plánovat ve velkém, za podpory Prahy 6. Ovšem co čert nechtěl, přišel kovid. A tak jsme stáli před rozhodnutím akci zrušit, nebo ji odložit na příhodnější dobu. A tak vznikla tanabata!

V roce 2021 jsme doufali, že očkování, více možností testování a ochrany nám umožní uspořádat hanami, jak bychom si přáli. Bohužel se však jaro neslo ve znamení karantény a zákazu výjezdu za hranice okresu. Ale my jsme se nevzdali, uspořádali jsme závod a připravili pro Vás procházku po Praze 6, kde jste plnili úkoly. Podle reakcí se hanami hunt těšil velké oblibě a někteří by jej rádi zopakovali i letos.

Letos, tedy v roce 2022 doufáme, že se již konečně podaří přinést Hanami do Prahy v jeho autentické podobě. Proto jsme se zaměřili zejména na gastronomii a oslovili jsme co nejvíce výrobců japonského jídla. Níže naleznete seznam již potvrzených prodejců, kteří se na Vás těší a nabídnou Vám tu nejlepší možnost, jak zažít Japonsko – přes chuťové pohárky. A možná přijdou ještě další!
Pokud vše dobře dopadne a zvládneme vše, jak si představujeme, nabídneme Vám také po tří leté pauze čerstvě utlučené rýžové bochánky mochi – rádi bychom obnovili tuto tradici a budeme velmi rádi za Vaši podporu!
Samozřejmě myslíme i na Vaši kreativní duši, proto ani tentokrát nebude chybět stanoviště s kaligrafií a origami.
Pokud byste si chtěli odnést kus Japonska také s sebou domů, bude Vám k dispozici i několik prodejců japonského zboží.

Přijďte, vezměte si vlastní deku – aby byl zážitek skutečně jako v Japonsku, máme po Vás nachystáno i několik typických modrých plachet k zapůjčení, na které si budete moci své deky rozprostřít. Pozor ovšem, pouze v omezeném množství a platí kdo dřív přijde…

Najdete nás v době od 11 – 16 hodin v parku Hanspaulka na Praze 6, v okolí hřiště Růžák (bývalá ulice Turkovská).

Za podporu, která nám umožnila akci zajistit, děkujeme:

Akce probíhá za finanční podpory Hl. města Prahy a městské části Praha 6
Čestnou záštitu nad akcí převzalo Velvyslanectví Japonska v ČR.

Za dlouhodobou podporu aktivit Česko-japonské společnosti děkujeme:

Aktivity Česko-japonské společnosti jsou dlouhodobě podporovány výše jmenovanými společnostmi